IVIS Racing Team
saveСпортен клуб “Ивис Рейсинг Тийм” е основан през 2011 г. със спонсорството на “Ивис – Проектиране и Дизайн” ООД. Клубът първоначално е създаден за забавление, но след това се насочва към по – високи цели и се превръща в утвърден лидер в клас: 1000cc SBKS, като негов основен състезател е Ивайло Леков с мотор BMW S 1000 RR. Ивайло се запалва по моторите на едно от прибиранията си от Лондон, когато с негови приятели отиват в Seres, където се качва за пръв път на състезателен мотор. Не след дълго, през 2007 г. той си купува и първият състезателен мотор, и 2009 г. започва да се състезава професионално. През новата 2012г. отборът се разраства. За него се грижат големи екипи от техници, състезатели, PR-и, мениджъри и д.р.
Мартин Чой след "24 часа на Льо Ман": психиката ми помогна

2016-04-12

Мартин Чой, пилот на EKO Racing и BMW Motorrad CSEU, ще има нов съотборник още от следващия кръг на световния ендюрънс шампионат, разкри самият той при пристигането на летище "София" след героичното завършване на най-тежкия кръг в календара - 24 часа на Льо Ман.

Българинът сподели впечатленията си от състезанието във Франция и говори за трудностите през денонощието на пистата, а освен това обяви, че ще кара заедно с пилота от MotoGP - Лукаш Пешек. Това ще се случи на 12-те часа на Портимао на 10-11 юни, като прякото предаване от състезанието ще бъде излъчвано в ефира на Евроспорт.

 
Мартин Чой сътвори невиждан подвиг и завърши почти сам 24-те часа на Льо Ман

2016-04-12Българският пилот на BMW Motorrad CSEU Мартин Чой сътвори истински подвиг по време на състезанието "24 часа на Льо Ман" и изпълни отборната цел, след като видя карирания флаг в неделя следобед, въпреки че кара на обезболяващи медикаменти. Останал единствен пилот за BMW за близо 15 часа, българинът изцеди силите си докрай, но докара мотора до финалната права. Състезанието започна по най-лошия възможен начин за BMW Motorrad CSEU, след като словенецът Янеш Прошеник падна лошо след старта, контузи се и натоварването беше прехвърлено изцяло върху Чой и Роланд Реш. Австриецът обаче изчерпа физическите си сили и остави българина сам на пистата след полунощ. Чой даде всичко от себе си и изкара състезанието докрай, почивайки само веднъж по-дълго - между 4:30 и 7:30 в неделя сутринта местно време.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 50